מה העברה: מהירות או רמזור אדום?

  • שוב בנוסף
    גל | 23/09/2020 09:33

    אז אני מבינה שאם אני רוצה למשוך את הזמן עדיף לי להודיע להשפט לקראת סוף ה90 יום.

    השיקול שלי הוא מיכוון שיש לי נקודות מהעבר ורני לא יודעת כמה זמן עבר(הזמנתי מידע)

    מה זה עיסקת טיעון? מה הכוונה מחליפים עבירה?  אגב מכר  שלי הלך להשפט ביקש לדבר עם התובע אמרו לו שלא ניתן

    • מה העברה: מהירות או רמזור אדום?
      יעקבי | 23/09/2020 10:58

      שלום גל,

      האם הדו"ח משוטר או ממצלמה?

      זה חשוב כי בעבירות מצולמות יקשה עלייך להשיג הסדר מקל.

      עסקת טיעון משמעותה שאת מודה בעבירה ומבקשת להימנע מלקיים דיון (=מבקשת לחסוך מזמנו של בית המשפט), בתמורה את מבקשת הקלה בענישה (הפחתת הקנס או המרת סעיף האישום בסעיף אחר שהוא מקל יותר, הן בקנס והן במספר הנקודות).

      אם בידי התביעה ראיה מוצקה להרשעתך וכתב האישום מבוסס ללא חסרים וכשלים שעלולים לעורר ספק אצל השופט כי אז התביעה תהיה קשוחה יותר בגישתה ופחות פשרנית.

      קחי בחשבון שאם בקשתך להקלה לא תתקבל על ידי התביעה, תוכלי לבקש לשלם הקנס המקורי.

      לזה בד"כ התביעה מענית.

    • מתי עדיף להגיש בקשה להישפט כדי למשוך זמן?
      עו"ד אורית כהן | 24/09/2020 07:08

      גל שלום,

      אכן כן, ככל שתגישי מאוחר יותר, תקבלי מועד רחוק יותר. לעניין הנקודות, אין משמעות למועד ההרשעה,שכן הן נספרות מיום העבירה, וטוב שכך. את יכולה להוציא תדפיס נקודות באתר משרד התעבורה, וכן ברישיומט שמוצב בחלק מסניפי הסופרפארם.

      הסדר טיעון הוא עסקה שנערכת עם התביעה שבה מסכמים את העונש שיוטל ואת סעיפי האישום.

      תמוה מאד בעיני שלא ניתן למכרך לשוחח עם התובע. מניסיוני כתובעת, תמיד נאשם יכול לשוחח עם התובע ולהגיע להסדר טיעון, זה אינטרס של שני הצדדים.

      מקווה שקבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      גמר חתימה טובה
      י

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com