דד ליין

  • תכנית תמא30 מועדים
    יוחאי | 16/09/2020 00:18

    הבנתי שתמצא 38 במתכונתה צפויה להתבטל. בבניין שלי 50 אחוז שכנים חתמו. עד מתי ניתן להגיש בקשה כדי להיכלל בתכנית? ואם מגישים הבקשה במועד שצריך, אז יש הגבלה בזמן ? או - אז מה הדד ליין שלנו ל: 1. טיפול בבקשה מול הועדה המקומית. 2. ולתבוע את הדיירים הסרבנים אצל המפקח?

    • דד ליין
      עו"ד אילן הלוי | 03/10/2020 13:38

      שלום רב וחג שמח

      בעיקרון אתם צריכים להיות עד 10/2022 לאחר הגשת בקשה להיתר. אבל כמה נקודות-

        1.    לוקח כ- 6 חודשים להכין ולהגיש את הבקשה להיתר ולפי מה שכתבת אתם אפילו לא חתמתם על הסכם.

      2.    מה שחשוב הוא בעיקר המעטפת המיסויית לפרויקים של תמא 38 ובעיקר פטור ממס שבח, מע"מ שירותי בניה והיטל השבחה. לא בטוח שאלו ימשיכו לחול לאחר 10/2022.

      כל שאני מציע לזרז ולהזדרז.

      לגבי תביעה נגד סרבנים - אין דד ליין אבל ניתן להגיש רק לאחר שתקבלו אישור וועדה לבקשה להיתר בניה.

      בברכה

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com