כוונות- שכר

  • כוננות שבועית
    מייקי | 14/09/2020 08:24

    אני עובד בחברת גז נכון לעכשיו אני עובד כללי לפי החוזה שישי לי איתם. קיבלתי רישיון טכנאי מתקין גז רמה 1, עדיין אין לי חוזה של טכנאי בעל הבית מבקש מימני להיכנס לסבב של כוננות לילה שבועית א-ה (17:00-0:600) אחת לחודש (שאני אמור להיות זמין בין השעות האלו לקריאות חרום) הוא משלם500 ברוטו (א-ה) 50₪ ברוטו לכל יציאה לקריאת חרום בלילה אם יש. כמו כן כמובן שאם אין יציאות במהלך השבוע הוא משלם רק 500₪ ברוטו. איך מחשבים את השכר של הכוננות לפי החוק והאם זה חוקי מה שהוא משלם אודה לתשובתכם תודה

    • כוונות- שכר
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 17/09/2020 10:00

      עקרונית עבודה במשמרת לילה היא עבודה שלפחות שעתיים מתוכה היא בין 22:00ל-6:00. עבור משמרת לילה משלמים שכר רגיל ווהחל מהשעה השמינית 125% אחוז וכמובן שאחרי השעה העשירית 150%.

      לא רשמת מהו השכר הבסיס שלך ולכן אני לא יודעת באם השכר המוצע הוא נכון.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com