כמה זמן עליי לחכות עד שהסדר גישור יכובד?

  • כמה זמן עליי לחכות עד שהסדר גישור יכובד?
    יהורם | 11/09/2020 01:30

    שלום רב,

    במסגרת תביעה קטנה שהגשתי, בית המשפט הציע לפנות לגישור.

    בסיום ההליך הושג הסדר לפיו על הנתבע להעביר אליי סכום מסוים, תוך 14 יום מתאריך חתימת ההסכם.

    מאז עבר כחודש וחצי, הנתבע לא העביר לחשבוני אפילו אגורה שחוקה.

    ידוע לי שבאפשרותי לפנות להוצאה לפועל על מנת שיכפה על הנתבע לקיים את חלקו בהסדר.

    אך מאחר שממילא לא הייתי מרוצה מהסדר הגישור, השאלה אם יש באפשרותי לפנות אל בית המשפט בבקשה לפתוח מחדש את התיק.

    תודה רבה

    • כמה זמן עליי לחכות עד שהסדר גישור יכובד?
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/09/2020 14:06

      יהורם שלום,

      ככול וההסכם גישור קיבל תוקף של פסק דין, ביכולתך לפתוח תיק בהוצאה לפועל לביצוע פסק דין בתוך 30 יום מהיום שפסק הדין הומצא לנתבע.

      אתה לא יכול לפתוח "מחדש" את התיק.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • האם אוכל לתבוע סכום נוסף?
        יהורם | 17/09/2020 02:25

        תודה רבה עו"ד חאיק,

         30 כבר חלפו מהיום שפסק הדין הומצא לנתבע.

        השאלה אם יש ביכולתי לתבוע סכום נוסף, בגין העובדה שהנתבע לא קיים את חלקו בהסדר.

        בכך הוא למעשה מאלץ אותי להגיע פיזית לסניף ההוצאה לפועל בכדי לפתוח תיק, לבזבז את זמני ולסכן את בריאותי.

      • האם אוכל לתבוע סכום נוסף?
        יהורם | 17/09/2020 02:25

        תודה רבה עו"ד חאיק,

         30 כבר חלפו מהיום שפסק הדין הומצא לנתבע.

        השאלה אם יש ביכולתי לתבוע סכום נוסף, בגין העובדה שהנתבע לא קיים את חלקו בהסדר.

        בכך הוא למעשה מאלץ אותי להגיע פיזית לסניף ההוצאה לפועל בכדי לפתוח תיק, לבזבז את זמני ולסכן את בריאותי.