הפסד הון

  • אלי
    אלי | 09/09/2020 12:43

    שלום רב,

    אני מחזיק בתיק ני"ע בהפסד. הנ"ל טרם נמכר ולכן לא נרשם הפסד בשנת המס הנוכחית. אני מעוניין במקביל למכור קרקע ברווח ולקזז את מס השבח מול ההפסד הנ"ל.

    האם אוכל למכור את הני"ע המופסדים השנה ואת הקרקע בשנה הבאה, ולפנות למס הכנסה לקיזוז בין השניים? או שיש חובה לבצע את המכירה של הני"ע באותה שלה של מכירת הקרקע?

    תודה

    • הפסד הון
      עו"ד משה (מוש) גבע | 10/09/2020 14:20

      הפסד הון יכול להיות מקוזז כנגד רווחי הון בשנה שהוא נוצר.

      אם אין כנגד מה לקזז, הוא עובר לשנים הבאות ללא הגבלה עד שתהיה אפשרות לקזז.

      לכן, נרא שכל האפשרויות פתוחות בפניך.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il