תוספת בניה על גבול מגרש שכן

  • תוספת בניה של שכן בגבול המגרש ללא הסכמתנו
    ליאור | 09/09/2020 12:30

    ציפי שלום!

    סמוך אלינו בניין משותף. דייר בקומת הקרקע (דירת גן) קיבל את הסכמת שכניו לתכנית והגיש אותה לועדה המקומית כחודש לאחר שבנה מבנה לא חוקי בגבול הגינה שלנו.

    איננו מסכימים למבנה (מרפסת שמש + מחסן + בריכה) שמהווה הפרעה איומה - חדירה לפרטיות, חסימה של הנוף ורעש.

    פנינו לועדה לתכנון מרגע שהחלה הבנייה, המענה חלקי ולא מספק.

    האם יתכן מצב שבו יקבל השכן את אישור הועדה? איך ניתן למנוע זאת?

    תודה רבה!

    • תוספת בניה על גבול מגרש שכן
      עו"ד ציפי מרגלית | 10/09/2020 00:38

      ליאור שלום,

      במידה והבניה הינה במגרש הצמוד למגרשך, ולצורך הבניה נדרשה הקלה מהתכניות התקפות, היית אמור לקבל על כך הודעה מהועדה המקומית, ובאפשרותך היה להתנגד לבקשה.
      יש לבדוק את התכניות החלות על הבניין המדובר ואת ההנחיות המרחביות בישוב בו אתה מתגורר על מנת לבדוק האם הבניה אכן בהתאם לתכניות. במידה ולא, ממליצה על התיעצות פרטנית עם עו"ד בתחום על מנת שייעץ לך באיזה הליך לנקוט.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • תוספת בניה של שכן בגבול מגרש
        ליאור | 13/09/2020 09:09

        תודה רבה!!

        תכניות החלות על הבניין - האם כוונתך לתב"ע?

        זה ואת ההנחיות המרחביות בישוב ניתן להשיג בועדה המקומית לתכנון?

        • תב"ע והנחיות מרחביות
          עו"ד ציפי מרגלית | 16/09/2020 14:14

          הכוונה לתב"ע החלה. ההנחיות המרחביות אמורות להיות מפורסמות באתר האינטרנט של הועדה המקומית

          בברכה,

          ציפי מרגלית, עו"ד
          מנהלת פורום תכנון ובנייה

          רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
          טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il