דייר משלם ולא חתום על חוזה

  • דייר משלם ולא חתום על חוזה
    עדי | 09/09/2020 08:03

    דייר שוכר דירה שלי משנת 2008. תמיד שילם בזמן. עם השנים לא החתמנו אותו על חוזה. המשיך לשלם בזמן, אחרי 10 שנים של שכ״ד קבוע העלתי את שכר הדירה. סיכמנו על המחיר החדש בע"פ. הדייר משלם בהעברה בנקאית את הסכום הקודם ואת ההפרש במזומן. הוא מסרב לחתום על חוזה עם תאריך וסכום חדשים. האם יכול להפוך לדייר מוגן בעקבות זה? האם זה יכול לשמש נגדי מבחינה כלשהי? מה ניתן לעשות?

    תודה מראש

    עדי

    • דייר משלם ולא חתום על חוזה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/09/2020 12:50

      שלום עדי,

      כדאי מאוד להתעקש עם השוכר על חתימת הסכם שכירות חדש, לדאוג לבטוחות מתאימות ולחדש את החוזה מדי שנה.

      חוזה בכתב דרוש לצורך הבהרת התחייבויות השוכר כלפייך, ולהיפך

      לשוכר אין זכות לסרב לחתום על חוזה, ובמצב הנוכחי את רשאית לפנות אותו מיד בתום תקופת השכירות הנוכחית, ככל שהיתה הסכמה לגבי תקופה כזו, או בתוך זמן סביר אם אין הסכמה לגבי תקופת שכירות מסויימת.

      מאחר שהחוזה נחתם בשנת 2008 ככל הנראה אין סכנה שהשוכר יהפוך לדייר מוגן.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com