קניית דירה הרשומה כזכות חכירה

  • קניית דירה מחוכרים
    קניית דירה מחוכרים | 08/09/2020 10:36

    שלום,

    מה המשמעות של רכישת דירה מחוכרים, כאשר הבעלים הרשומים הם חברה ממשלתית עירונית?

    האם יש בזה סיכון בהשוואה לרכישה שבה הדירה נרשמת בטאבו על שם הקונה?

    תודה.

    • קניית דירה הרשומה כזכות חכירה
      עו"ד אופיר קנפו | 08/09/2020 12:30

      שלום רב,

      דירה אשר זכויותיה רשומות כחכירה הינה שיטת רישום נפוצה ונובעת בין היתר מהעובדה כי קרקעות רבות בישראל רשומות ע"ש רשות מקרקעי ישראל, קק"ל וכו'. עסקאות רבות מבוצעות במתכונת של רכישת זכויות חכירה, ואי בהכרח סיכון בהשוואה לרכישת זכויות הרשומות בטאבו. יחד זאת מומלץ להיוועץ בעו"ד מקרקעין המנוסה בעסקאות מסוג זה, לצורך בדיקת זכויות החכירה, תקופת החכירה, היוונה וגורמים נוספים.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il