יציאה לחל"ת בתקופת הקורונה

  • אישה עם מחלות רקע וחל"ת
    מיכל | 08/09/2020 02:36

    שלום
    אני אישה כבת 58
    אני לא בריאה, סובלת ממחלת ריאה כרונית ועוד צרות למיניהם.
    אני בחופשה מהעבודה כבר חודש בגלל המצב של הקורונה שנהיה רק יותר מסוכן מיום ליום.
    החופשה שלי בתשלום, ונגמרים לי עוד מעט הימים, אבל אני חוששת לחזור לעבודה
    יש היום כבר 3000 חולים ביום.
    האם אני יכולה לבקש שהמעסיק יוציא אותי לחל"ת ביוזמה שלו עם מכתב מטעמו

    במידה והוא מסכים לכך?
    אני שואלת אם זה תקין וחוקי שהמעסיק יתן לי מכתב כזה עקב מצבי
    ואיתו אגש לביטוח לאומי כדי לקבל דמי אבטלה בינתיים.
    השאלה היא לא אם הוא יסכים, כי אני חושבת שהוא יסכים אני עובדת אצלו 15 שנה
    אנחנו ביחסים ממש ממש טובים והוא מבין לליבי ולמצבי.

    מה דעתך?

    • יציאה לחל"ת בתקופת הקורונה

      שלום רב,

      כל עוד יש הסכמה בין הצדדים ואישור מעסיק ליציאה לחל"ת לא נראה כי יש עם זה בעיה.

      בריאות איתנה

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com