האם חוזה בעל פה ניתן לאכיפה?

  • חוזה שבע״פ
    יוני | 31/08/2020 15:27

    גרתי בדירת שותפים. בתום החוזה הוסכם ביני ובין בעל הדירה לגבי זה שאשאיר את הריהוט בחדר ואפרסם את החדר להשכרה מתוך כוונה למכור את הריהוט. במשך התקופה הגיעו אנשים ואף אחד לא רצה בסופו של דבר. לפני מספר ימים מישהי שהגיעה התלהבה מהחדר והסכימה לקנות את הריהוט במחיר שדרשתי. לאחר שקישרתי בינה לבין בעל הדירה היא החליטה שהיא לא מוכנה לשלם את הסכום שסיכמנו עליו ונקבה בסכום מגוחך. כמובן שלא הסכמתי. בעל הדירה לא נשאר נאמן אלי והסכים להשכיר לה את החדר למרות שהבטיח שיעזור לי בעניין הזה. כתבתי לה הודעה לגבי זה שכל שיחות הטלפון שלי איתה מוקלטות וכל ההתכתבות שמורה ומתועדת ושיש בינינו חוזה שבע״פ ושאני מתכוון לפנות ליעוץ משפטי.
    שאלתי כעת היא מה עומד לרשותי כרגע מבחינה חוקית? האם אוכל לתבוע אותה במידה וייחתם חוזה בינהם?
    תודה

    • האם חוזה בעל פה ניתן לאכיפה?
      עו"ד צבי מונדשיין | 31/08/2020 17:24

      יוני שלום,

      חוזה בעל פה הוא חוזה לכל דבר ועניין. הבעיה היא איך מוכיחים אותו.

      אם ברשותך הקלטות שיחה שבהן השוכרת מביעה את רצונה המפורש

      לקנות את הריהוט ומסכימה על המחיר שנקבת, הרי שזהו חוזה לכל

      דבר ועניין.

      אם אתה מעוניין לתבוע אותה בגין נזקים שגרמה לך, אתה יכול לפנות

      לבית המשפט לתביעות קטנות ולצרף את כל האסמכתאות המוקלטות

      שברשותך.

      לגבי ההסכם שלך עם בעל הבית, זה יותר קשה להוכחה. לא כל הצעה לעזרה או

      הבעת השתתפות בבעיה, היא חוזה. השאלה איך נערכה ההסכמה ביניכם.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com