מסירת דירה בפרויקט שטרם הסתיים

  • שאלה בנושא טופס 4 לבניין תמא לא גמור
    אורית | 30/08/2020 12:55

    היי
    קניתי דירה חדשה מיזם תמא38/1
    לפי היתר העיריה תוספת של 2 דירות קרקע+10 דירות בקומות עליוניות.
    קיים איחור במסירה של שנתיים והיזם משלם שכירות בגין האיחור.
    והיזם טוען שהצפי לקבלת טופס 4 הוא חודשיים שלוש...
    את ׳המשפט חודשיים שלוש׳ אנחנו שומעים יותר משנה.
    לפתע היזם הגיע עם בשורה חדשה וטוען כי הוא יקבל טופס 4 עבור הדירות החדשות בקומות העליונות כאשר מעלית מופעלת.
    האם היזם יכול לקבל טופס 4 ללא דירות הקרקע?
    האם הוא יכול לתת לנו את הדירות ללא לובי ואינטרקום בבניין?
    הפחד שלנו זה שניכנס לדירות שלנו וימשיכו לעבוד באתר.
    אודה לתשובתך בנושא

    • מסירת דירה בפרויקט שטרם הסתיים
      עו"ד אריה בדנר | 31/08/2020 19:36

      אורית שלום,

      ראשית, צר לי על הסיטואציה אליה נקלעתם. ברור לי שלא לזה פיללתם. יחד עם זאת, אני מבין שמדובר ביזם המשלם מידי חודש בחודשו את הפיצוי הקבוע בחוק (שכ"ד בשיעור 150% ו- 125% בהתאמה) וגם זה משהו.

      לגופה של שאלתך, הצעתי היא שתתייעצי עם עוה"ד שייצג אותך בעסקה, אשר אמור להכיר את תנאי הסכם הרכישה והתנאים לקבלת הדירה כשהיא ראויה למגורים כשכל המתקנים הרלוונטיים פועלים, לצד האפשרות שניתנה ליזם, אם ניתנה, להמשיך בעבודות פיתוח תקופת זמן לאחר המסירה.  מענה, לשאלות פרטניות כאלו, המחייבות בדיקת הוראות ההסכם, לא ניתן ליתן, לצערי, במסגרת הפורום.

      כמו כן, פרקטית, הצעתי היא שהיזם יפרוס בפניכם התמונה המלאה ותגיעו להבנות ככל הניתן.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il