מה קורה כשעורך דין שמייצג דיירים מחליט להתנער מייצוג?

  • עורך דין דיירים
    יקי | 25/08/2020 11:49

    שלום.

    עורך דין הדיירים שהחתים את דיירי הביניין וקיבל חלק מהשכט ,פרש מהייצוג לאחר כחצי שנה מתחילת הפרוייקט.מה  האפשרויות שלנו כדיירים.האם אפשר לחייב את העוד להמשיך בייצוג,האם יש  סנקציות כנגד עו"ד כזה.בביניין יש ליקויים ובעיות שונות ואין מענה מהיזם.

    ב.מה הציפיות מעו"ד דיירים- האם שכט שהוא מקבל הינו רק עבור החתמת הדיירים או שהוא אחראי גם לתוכן ההסכם,לרשלנות בהסכם.

    הוא יצר מצג שהוא עורך הדין של הורי שהם קשישים שהאמינו שהוא מגן  ויגן על הזכויות שלהם ופתאום הוא נעלם(לאחר שהוא קיבל חלק מהתשלום). האם ניתן לתבוע אותו על כך שהוא השאיר את הדיירים ללא ייצוג. וכו'

    תודה

    • מה קורה כשעורך דין שמייצג דיירים מחליט להתנער מייצוג?
      עו"ד הדר פינק טבת | 25/08/2020 19:51

      שלום יקי,

      צר לי לשמוע על המצב, נראה שמדור במצב לא פשוט, ובהחלט לא רצוי מבחינתכם.

      הבסיס למענה לשאלותיך מצוי בהסכם שכר הטרחה שנחתם עם עורך הדין. שם אמור להיקבע היקף הייצוג, תוכנו והתשלומים ומועדיהם.

      מדבריך אני מבינה שמדובר בהתנערות מחובתו לייצוג, ולכן חיובו לשמש כמייצג שלכם אינה בהכרח האופציה הטובה. האם באמת אתם רוצים להתעקש לקבל שירות ממי שאינו מטפל בכם כהלכה?

      ככל שאין סיבה מוצדקת להפסקת הייצוג (כמו העדר תשלום אחרי דרישה מפורשת, חוסר שיתוף פעולה מצד הדיירים וכיו"ב) הרי שמדובר במחדל שדורש טיפול במישור האתי (אתיקה של עורכי דין, באמצעות לשכת עורכי הדין של המחוז) וכן במישור המשפטי-עסקי, בגין תשלום ששולם ללא שירות הולם בתמורה, במסגרת תביעה משפטית.

      בכל מקרה, אם עורך הדין קיבל רק חלק מהתשלום ונשאר עוד תשלום לשלם ב"קופה" של היזם, אז זה הזמן לבחור עו"ד אחר שימשיך לייצג אתכם עד סוף הפרוייקט, כנגד אותו תשלום נוסף.

      במקרה פחות נעים, הייתי ממליצה לשכור שירותיו של עו"ד מקצועי שיקח על עצמו את הטיפול גם אם הדבר יהיה כרוך בהוצאות מכיסיכם, ובלבד שתזכו לייצוג הולם, ובמידת  האפשר תגישו אח"כ תביעה נגד עורך הדין שלא עשה מלאכתו כהלכה וקיבל תשלום ללא מתן שירות בתמורה לכך.

      מקווה שהצלחתי לסייע לך ושיהיה המון בהצלחה,

      אל תוותרו על זכותכם לקבל שירות מקצועי, להגנה מקסימלית על זכויותיכם.

      יש מספיק אנשי מקצוע טובים שישמחו לעזור לכם, גם אם בשלב ראשון יהיה מדובר בתשלום נוסף.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com