הפסדי הון בהשקעות בבנקים

  • הפסדי הון שרשום לגביהם כי......
    ענבל | 24/08/2020 22:01

    בטופס 867 א+ב רשום סכום בהפסדים ברי קיזוז המסומן במינוס.

    בתחתית הטופס הנ"ל מסומן שכן קיימים הפסדי הון מתוך ההפסדים ברי הקיזוז שרשומים מעלה, שקוזזו כנגד הכנסה מריבית או מדיבינד.

    שואלת האם ניתן להעביר את סכום ההפסד הון ברי הקיזוז שבטופס הנ"ל לשנים הבאות, חרף שבתחתית  הטופס מסומן שכן קיימים הפסדי הון מתוך ההפסדים ברי הקיזוז שרשומים מעלה, שקוזזו כנגד הכנסה מריבית או מדיבינד?  או שזה לא ניתן.

    אודה לקבלת הסבר.

    תודה רבה

    • הפסדי הון בהשקעות בבנקים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 29/08/2020 15:30

      מנתוני השאלה קשה להבין את הכוונה.
      הפסדי הון מקוזזים כנגד הכנסות בשנה השוטפת, ונראה שכך אכן נעשה.

      אם יש הפסדים שלא קוזזו, בהחלט ניתן להעבירם לשנה הבאה (על ידי רישום בדו"ח).
      אם משהו בטפסים לא ברור, מומלץ לשאול את הבנקאי.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il