מהם תנאי זכאות של עובד שכיר שהוא גם עצמאי ?

  • זכאות לדמי אבטלה
    יולי | 19/08/2020 16:47

    שלום רב,

    מעל 10 שנים עבדתי כקוסמטיקאית עצמאית בהצהרה כ4000₪ חודשיים מול ביטוח לאומי ושכירה בעמותת "אנוש" כמדריכה עם משכורת כ2000₪.בזמן הקורונה פיטרו אותי מעבודה כשכירה ואחרי הפסקת כחודש שלא עבדתי כי עצמאית עקב אסור במשרד הבריאות חזרתי לעבוד כעצמאית ברגיל ולעבודה כשכירה לא. אז נשארתי רק עצמאית עם בערך 4000 ₪.הגשתי בקשה לאבטלה לביטוח לאמי על פיטורים כשכירה ואמרו לי שכן מגיע לי ושהם כן לוקחים בחשבון שאני ממשיכה לעבוד כעצמאית ולאחר 4 חודשים אומרו שלא מגיע לי כלום ושאני צריכה להחזיר את מה שהספקתי לקבל....וכל התקופה הזאת לא הפסקתי לשלם דמי ביטוח כעצמאית ברגיל...שאלה: האם זה נכון ולא מגיע לי דמי אבטלה מהפסקת עבודה עקב הפיטורים כשכירה?

    • מהם תנאי זכאות של עובד שכיר שהוא גם עצמאי ?

      שלום רב,

      עובד שכיר מתקיימים לגביו התנאים לגבי זכאות לדמי אבטלה, ואם בתקופה זו בה קיבלת דמי אבטלה, ובאותה תקופה יש לך הכנסות מהיותך עצמאית, חובה עלייך לדווח על ההכנסות

      וההכנסות ינוכו מדמי האבטלה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com