הפיכת אדם לתושב חוץ

  • ביטוח לאומי ותושבות מס
    עודד | 18/08/2020 10:17

    כבר כמה שנים אני מתגורר בחול. המצב שלי בביטוח לאומי "תושב ישראל עובד מדינה אמנה".

    אני מתכוון לשנות סטטוס ל-"תושב חוץ".

    השאלה איך אני יכול לשנות סטטוס במס הכנסה? האם ביטוח לאומי מעבירה להם מידע? באיזה שלב אני אצטרך למלא ITIN זר? מתי אני אכנס להעברת מידע אוטומטי במסגרת CRS?

    תודה!

    • הפיכת אדם לתושב חוץ
      עו"ד משה (מוש) גבע | 18/08/2020 12:14

      מס הכנסה וביטוח לאומי אינם בוחנים באותה צורה את נושא התושבות.

      מבחינת מס הכנסה, לצורכי מס, אדם נשאר תושב ישראל לתמיד- אלא אם הוא מבצע הליך של "ניתוק תושבות".

      את הניתוק מבצעים על ידי הגשת דו"ח שנתי במשך כמה שנים למס הכנסה בצרוף שאלון תושבות.

      פנה ליעוץ מקצועי בעניין. במידת הצורך, פנה אלי בפרטי ואקשר אותך למשרד שיכול לבצע עבורך את ההליך כהלכה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

    • ביטוח לאומי ותושבות מס
      עודד | 19/08/2020 17:15

      תודה רבה על התגובה!

      אם הכל מתבצע דרך תהליך ניתוק תושבות מס במס הכנסה אז על מה משפיע מילוי טופס הצהרת תושבות בבנקים ובתי השקעות ?