סמכות מהנדס המועצה המקומית

  • ועדת תכנון
    אבי | 18/08/2020 10:00

    מתוקף איזה סמכות יכולה מועצה מקומית שאינה ועדת תכנון לדרוש שינויים תיכנונים בבקשה להיתר שאושרה בחותמת ע"י ועדה מרחבית לתכנון ובניה.

    • סמכות מהנדס המועצה המקומית
      עו"ד ציפי מרגלית | 18/08/2020 12:24

      אבי שלום,

      סמכות מתן ההיתר היא של הועדה המרחבית. למעשה, למהנדס המועצה אין סמכות פורמלית בכל הנוגע להוצאת ההיתר. נהוג שמהנדסי הישובים בודקים אף הם את בקשות להיתרים ונותנים התייחסותם. מבינה שיש מחלוקת בין מהנדס הועדה המרחבית למהנדס המועצה אליה אתה שייך. מי שחותם על ההיתר הוא מהנדס הועדה ולא מהנדס המועצה, ובשעת מחלוקת, דעתו היא שקובעת.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il