פעילות בחו"ל

  • אזרחות רומנית ליזם היי טק
    מני | 17/08/2020 23:28

    יש לי אפשרות להוציא אזרחות רומנית ומכאן אזרחות לאיחוד הארופאי אך אני חושש שאם אני יעשה את זה אני יהיה חייב לשלם מיסים בארופה/רומניה, כי אני רוצה להקים סטארט אפ בישראל.

    האם חששותי מוצדקים? מה אומר החוק בכללי? מתי משלמים מיסים במדינה זרה שיש לך אזרחות?

    אציין כי אין לי שוב כוונה להתגורר ברומניה או באיחוד הארופאי אלא רק לפנות לשוק הארופאי.

    • פעילות בחו"ל
      עו"ד משה (מוש) גבע | 18/08/2020 12:09

      כשיש פעילות בחו"ל יש לך 3 חזיתות:

      - מיסוי ישראלי
      - מיסוי לפי האמנה בין ישראל למדינה בחו"ל
      - מיסוי במדינה בחו"ח בה תתבצע הפעילות

      לכן, אין תשובה פשוטה לשאלתך. הדבר תלוי בסוג הפעילות שתעשה ובמדינה בה תרצה לפתח את העסק. לצורך כך כדאי מאוד שתקבל יעוץ בתחום המיסוי הבינ"ל, ורצוי ממישהו שקשור לרשת בינ"ל. אם תצטרך, פנה אלי בפרטי ואמליץ לך על משרד מתאים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il