אי תשלום זכויות סוציאליות

  • אי תשלום לקופת פנסיה/פיצויים
    שיר | 17/08/2020 12:37

    שלום,
    לפני שנה וחצי עזבתי מקום עבודה אחרי שנה וחצי.
    אחרי מספר חודשים מעזיבתי, ביקשתי מהמעסיק שישלח לי טופס 161 על מנת שאוכל למשוך את כספי הפיצויים שמגיעים לי.
    כשהעברתי את הטופס לסוכנות הביטוח שלי נאמר לי שאין כל הפקדה פרט ל- ארבעה חודשים בודדים (עבדתי אצלו 19 חודשים מלאים).
    יש לציין שבתלושים שלי היו הורדות מהצד שלי להפרסה לפנסיה ופיצויים. בנוסף, בחודש האחרון  לעבודה הוריד לי המעסיק 2000 שח השלמות להפקדות לפנסיה מחודשים שלא שולמו במלואם.
    בהתאם למה שהנחו אותי בסוכנות הביטוח, ביקשתי מהמעסיק שיציג בפניי אסמכתאות לתשלום כי טען שכן הפקיד כסף, אך עד היום, כמעט שנה לאחר הפניה בראשונה, לא שולח לי שום אסמכתא למרות שביקשתי פעמים חוזרות ואף ניסיתי לפנות להנהלת החשבונות באופן עצמאי.
    איך עלי לפעול מולו בהמשך על מנת שאוכל לקבל את הכספים המגיעים לי?
    תודה מראש

    • אי תשלום זכויות סוציאליות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 19/08/2020 09:15

      בוקר אור

      אתה עכול לפנות אליו בכתב - בהתראה לפני נקיטת הליכים משפטיים - ולדרוש את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לך מכח עבודתך שם בצירוף קיזוזים (אולי) לא לגיטימים מתלוש השכר.

      מציעה לך לבדוק את הזכויות המגיעות לך מעבר לפיצויים ופנסיה כגון, הבראה, פדיון חופשה וכו'.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תגובה
        שיר | 19/08/2020 19:26

        תודה על המענה.
        כבר עשיתי איתו סגירת חשבון וקיבלתי הבראה ופדיון ימי חופשה בשנה שעברה (גם אחרי מספר איומים בתביעות).
        פניתי אליו מספר פעמים בנושא הנכוחי. אם לא עונה, אילו צעדים משפטיים עומדים לרשותי במצב כזה?
        איך עלי לפעול?
        תודה.