פרויקט תמ"א 38 ודירה בבעלות תושב חוץ

  • דירה בבעלות תושב חוץ
    אלון | 16/08/2020 22:44

    היי, אנחנו בהליך מתקדם עם יזם בשלב החתמת הדיירים לביצוע תמ״א 38/2 ברשותנו נציגות ועורך דין המייצגים את הבנין. דירה אחת שייכת לתושב חוץ שמנוהלת ע״י עורך דין (המשכיר עבורו את הדירה) כל פניה אליו לא העלתה כלום, לא חזר אלינו מעולם, ובשלב מסוים הפסיק לחזור לכל הפניות אליו (פניות מהיזם, מהנציגות ומעורך הדין) - האם זוהי בכלל נחשבת התנגדות? אין לנו כלל קשר עם בעל הדירה - כאמור שאינו תושבת ישראל. מה ניתן לעשות במקרה כזה? (לעורך הדין אין אף אינטרס בביצוע הפרויקט היות ואינו מרוויח ממנו)

    • פרויקט תמ"א 38 ודירה בבעלות תושב חוץ
      עו"ד אריה בדנר | 25/08/2020 16:53

      אלון שלום,

      נתחיל מהסוף: יש צורך, לצורך ביצוע פרויקט התחדשות עירונית, שכל בעלי הזכויות במתחם / בבניין יחתמו על הסכם ההתקשרות עם היזם, בין אם בהסכמה ובין לאחר הליכים בפני המפקח/ת על הבתים המשותפים אשר רשאי/ת למנות בעל תפקיד לחתימת ההסכם בשם ובעבור אותו בעל דירה הנמנע מביצוע החתימה (זאת, כמובן, במידה ולא ימצא טעם מיוחד המצדיק את הימנעות מהחתימה על הסכם ההתקשרות עם היזם).

      נתנחם בכך שבמקרה שבפנינו ידוע מי הוא בעל הזכויות בדירה. זאת, שכן ישנם מקרים בהם כלל לא ידוע מיהו בעל הזכויות בדירה -  למשל, כאשר בעל הזכויות הרשום נפטר ואין צו ירושה / צו קיום צוואה אחריו שיאפשר זיהוי ו/או פניה ישירה ו/או תביעה כנגד מי שזכאי להירשם כבעל הזכויות.

      במידה והנכם משיגים את חתימת הרוב המינימלי הנדרש, גם ללא חתימת בעל הזכויות בדירה זו של תושב החוץ, הרי שתוכלו לצאת לדרך ובהמשך, ככל שיידרש, יינקטו הליכים על ידי היזם, בפני המפקח על הבתים המשותפים, וזאת אם וככל ולא יעלה בידי היזם ליצור עם אותו בעל דירה קשר ולהגיע איתו להסכמה.

      ביני לביני, אינני רואה סיבה אמיתית שבגישה נכונה לא תצליחו להגיע לאותו תושב חוץ ו/או מייצגו בארץ, אשר יסכים ויחתום על הסכם ההתקשרות עם היזם.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בהצלחה בפרויקט,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il