תשלומים מביטוח לאומי

  • החזרי נסיעות ודמי שיקום מביטוח לאומי - רישום בדוח
    רונית | 14/08/2020 12:12

    שלום, אני מקבלת החזרי נסיעות ודמי שיקום מביטוח לאומי במסגרת לימודים. התשלומים הנ"ל נחשבים כקצבה? בתור מה הם נרשמים בדוח השנתי? יש לי קצבת נכות שאני רושמת בנפרד בדוח - השאלה אם החזרי הנסיעות ודמי השיקום צריכים להיות רשומים יחד עם קצבת הנכות, או בקטגוריה נפרדת?

    אני רק אסביר שדמי שיקום מקבלים במהלך לימודים מטעם ביטוח לאומי, למי שמקבל קצבת נכות חלקית. דמי השיקום הם ההשלמה של הקצבה, לקצבה מלאה, לתקופת הלימודים, אבל הם משולמים בנפרד על ידי מחלקת שיקום בביטוח לאומי, בתאריכים אחרים. כשמוציאים מהאתר של ביטוח לאומי דוח של תשלום קצבת נכות במהלך השנה, תשלומים אלה אינם מופיעים - הם לא מוגדרים כחלק מקצבת הנכות.

    תודה רבה

    • תשלומים מביטוח לאומי
      עו"ד משה (מוש) גבע | 18/08/2020 11:53

      תשלומי ביטוח לאומי שחייבים במס הם כאלה שמחליפים שכר:
      דמי לידה, תגמולי מילואים, אובדן כושר עבודה, דמי אבטלה וכו'.

      קצבאות אינן חייבות במס.

      אני לא מכיר את סוג התשלומים שציינת, אבל נראה לי שהם לא שייכים לסוג שחייב במס.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il