זכויות בניה מתוקף תב"ע

  • האם שינוי תבע מחייב ומוחלט
    רחל | 13/08/2020 13:15

    שלום,
    שינו ברחוב שלי את התבע והוסיפו לכל אחד זכויות בניה,
    יש שטח ביני ובין השכן, שבשנוי התבע הצמידו לי ולכל הדירות כמו שלי ,
    השכן טוען שמכיון שהשטח ביננו, צריך לחלקו חצי חצי שלא כמו תוכנית התבע המאושרת,
    האם יש לו זכות תביעה? או שזכויות הבניה מתוקף התבע שייכות לי באופן מוחלט?
    למותר לציין שהוא קיבל זכויות בניה בצדדים אחרים של הנכס שלו, שלי אין כלל גישה אליהם

    • זכויות בניה מתוקף תב"ע
      עו"ד ציפי מרגלית | 18/08/2020 12:13

      רחל שלום,

      תכנית בניין עיר (תב"ע) קובעת את זכויות הבניה והשימושים בשטח עליו היא חלה. התב"ע אינה מתייחסת לזכויות קנייניות ואינה קובעת למי שייכות זכויות הבניה. הן משויכות לשטח עליו הן חלות. לא לגמרי ברורה לי הסיטואציה הפיסית/קניינית המתוארת על ידך לכן לא יכולה להתייחס אליה באופן פרטני.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • בתבע הצמידו לי את השטח הזה
        רחל | 18/08/2020 13:07

        בתבע הצמידו לכל דירה שטחים מסוימים, ולי הצמידו את השטח הזה, האם כאשר אמכור את הדירה לא יחייבו אותי בהיטל השבחה לפי כל השטח המוצמד?

        מצ"ב קובץ

        תודה רבה

        • היטל השבחה על תוספת זכויות בניה
          עו"ד ציפי מרגלית | 19/08/2020 13:39

          רחל שלום,

          חיוב בהיטל השבחה הוא עניין סבוך, ופעמים רבות אישי, ואין באפשרותי לצערי לומר האם תחויבי או לא בהיטל השבחה בעת מכירת הדירה. הדבר יכול להיות תלוי, בין השאר, בהיקף השטח המדובר, שטח הדירה וזמן המגורים בה, כמו גם בגורמים נוספים.

          קיימת אפשרות של "פרה-רולינג" בעניין היטל השבחה - את יכולה לפנות לועדה ולבקש שיוציאו לך שומה. אינך חייבת לשלם עתה (באם יהיה חיוב) אך יהיה עליך לטפל בהליכי שומה אחרת/ערר במידה ותחלקי על שומת הועדה המקומית.

          בברכה,

          ציפי מרגלית, עו"ד
          מנהלת פורום תכנון ובנייה

          רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
          טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il