תשלום לוועד הבית ע"י שוכר

  • תשלום הוצאות שונות בבניין המשותף
    יפית | 11/08/2020 17:48

    שלום,
    אני שוכרת דירה ומשלמת וועד בית מידי חודש בסך 200 ש״ח. בעל הדירה אמר שישנן הוצאות נוספות כשכל דירה נדרשת לשלם עוד 1000 שקלים, בנוסף לסכום שאני משלמת מידי חודש. ההוצאות כוללות: סיוד הגג, פיצויי פיטורים למנקה,חוב ביטוח לאומי למנקה, תיקון צנרת בעקבות נזילה, תיקון שער החנייה ותשלום לחברת ביטוח של הבניין.
    בתחילה בעל הדירה אמר שכל דירה צריכה לשלם 750 ולאחר כמה ימים אמר שהסכום עלה ל-1000 שח לכל דירה, מבלי לפרט עבור מה הוסיפו עוד 250 שח.
    האם עליי לשלם משהו מההוצאות הנ״ל ואם כן עבור מה מתוך הרשום מעלה? לי נראה שההוצאות הנ״ל הן חריגות ומעבר לחובתי לשלם.
    בתודה,
    יפית

    • תשלום לוועד הבית ע"י שוכר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/08/2020 12:34

      שלום יפית,

      בהתאם לחוק השכירות השוכר מחוייב אך ורק בתשלומים לצורך אחזקה שוטפת המשולמים לנציגות הבית המשותף. לא ניתן לחייב שוכר בהוצאות חריגות והללו יחולו על המשכיר.

      על מנת לקבוע אם מדובר בהוצאה חריגה או שוטפת יש להבין את מהותה והיקפה.

      פיצויי פיטורים, תיקונים ברכוש המשותף והוצאות סיוד הגג ככל הנראה יחשבו הוצאה חריגה.

      לטעמי, ביטוח לאומי הוא בגדר הוצאה שוטפת כחלק משכר המנקה ויש לבחון את תקופת הפיגור ואת החפיפה עם תקופת השכירות.

      בכל מקרה כדאי לבקש פירוט של התשלומים השונים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com