בדיקת כדאיות של אפשרויות בניה

  • הכוונה בתכנון ובניה
    נ.ש. | 11/08/2020 01:55

    ב"ה

    שלום וברכה,

    אדם שמעונין למכור נכס של בית פרטי עם שטח, וישנה התלבטות אם למכור את כל הנכס או לעשות עסקת קומבינציה. איך אפשר להחליט מה עדיף? מי יכול לחשב עלויות ורווחים ולומר לנו מהו הסכום הסופי שאתו אנחנו נישאר לאחר התהליך? למי לפנות, ומהם השלבים שעלינו לעשות לקומבינציה?

    • בדיקת כדאיות של אפשרויות בניה
      עו"ד ציפי מרגלית | 13/08/2020 12:34

      נ.ש. שלום רב,

      לצורך קבלת החלטה לגבי הדרך המתאימה לכם למצות את פוטנציאל הנכס עליכם לערוך מספר בדיקות: ראשית יש לבדוק את אפשרויות הבניה, כלומר, מה הן זכויות הבניה בקרקע, מה ניתן לבנות על המגרש ולאילו שימושים.

      הכדאיות של אופן הבניה היא במידה רבה פונקציה של מיסוי של סוגי העסקאות השונות הכרוכות בכך. מציעה לכם להוועץ עם עו"ד שמומחיותו היא מיסוי מקרקעין.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il