היתר לבניה ברכוש המשותף

  • היתר למרות התנגדות
    ביני | 09/08/2020 21:32

    האם ועדה מקומית רשאית לתת היתר לשכן לבנות ברכוש המשותף למרות התנגדות של מחצית ה דיירים

    • היתר לבניה ברכוש המשותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 13/08/2020 12:29

      ביני שלום,

      על מנת לקבל היתר בניה ברכוש המשותף יש להציג הסכמה פוזיטיבית של 75% מבעלי הזכויות בבית המשותף. אינני יודעת מה היו הנסיבות במקרה בו אתה מתאר, ואם נראה לכם שהועדה טעתה, יש לכם אפשרות להגיש ערר על החלטתה (באם התנגדתם לבקשה) או לפנות בתביעה למפקח על הבתים המשותפים על בניה בשטח משותף בלא הסכמה של השכנים.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il