הקלה במס רכישה לנכה

  • אחוזי נכות להקלה במס רכישה
    נ.ש. | 09/08/2020 21:06

    1. כמה אחוזי נכות מינימום צריך לקבלת הנחה במס רכישה על דירה שניה?

    2. האם על 20% נכות יש אפשרות לקבל הנחה כלשהי במס רכישה או במס אחר הקשור למקרקעין?

    3. האם לאישה מעל גיל 80 - סיעודית (שיש לה עובדת זרה) שמוכרת נכס (מכר או קומבינציה), האם יש עבורה הקלות במסים כגון מס שבח או היטלי השבחה או רכישת דירות?

    • הקלה במס רכישה לנכה
      עו"ד אופיר קנפו | 10/08/2020 21:33

      שלום רב,

      נכים הרוכשים דירה למגוריהם זכאים לתשלום מס רכישה מופחת. נכה הזכאי להטבה במס רכישה הינו:

      - מי שנקבעה לו על-ידי המוסד לביטוח לאומי דרגת אי כושר השתכרות לצמיתות בשיעור של ‎75% לפחות.

      - מי שנקבעה לו דרגת נכות רפואית לצמיתות בשיעור של ‎100%, או נכות של ‎90% על-פי חישוב משוקלל, בשל צבירת נכויות באיברים שונים (מותנה בוועדה רפואית).

      - מי שהוא קטוע יד או רגל, או משותק, ובשל הפגיעה נקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של ‎50% לפחות (מותנה בוועדה רפואית).

      לאישה מעל גיל 80 כמפורט בשאלתך אין הקלות במס רכישה או שבח או היטלי השבחה למעט חריגים כגון פריסת מס שבח במקרה של מכירת נכס, בגין הכנסות נמוכות בשנים שקדמו למכירה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il