שם בעל היתר הבניה

  • האם מי שלא רשום בטאבו יכול לקבל היתר בנייה על שמו?
    רחל | 31/07/2020 18:37

    שכן שלא רשום בטאבו הגיש בקשה להיתר בנייה וההיתר נרשם על שמו. הדירה רשומה על שם אשתו ולאורך שנות הנישואין היא לא רשמה אותו בעלים בדירה, מה שמעיד שאין כוונת שיתוף בדירה. האם ההיתר חוקי? והאם אפשר לעתור לביטול היתר הבנייה שניתן לאדם שלא זכאי לקבל היתר?

    • שם בעל היתר הבניה
      עו"ד ציפי מרגלית | 09/08/2020 20:30

      רחל שלום,

      שם בעל ההיתר חייב להיות השם של הבעלים של הדירה. יש בכך כדי לפגום בהיתר וניתן לפנות לועדה המקומית בעניין זה. יחד עם זאת, זהו פגם שניתן לתקן, וסביר שיעשה המאמץ לכך כך שהיתר הבניה לא יבוטל.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il