השומר בכניסה צעק ואיים

  • שומר בכניסה לנות הום סנטר בראשלצ, איים עליי
    דני | 07/08/2020 03:44

    הגעתי לסניף **צונזר על ידי המערכת**, ואיתי עגלת קניות קטנה ,ארבעת גלגלים שמסייעת לי,הייתה שם שקית עם תרופות ומסכות שקניתי ב**צונזר על ידי המערכת**, ועוד שקית עם פריטים קטנים, מ**צונזר על ידי המערכת**,השומר. מאבטח בכניסה ,דרש ממני להשאיר את העגלה בצד, בגלל השקית שהייתה שם,הסברתי לו שיש שם תרופות, ודברים קטנים מ**צונזר על ידי המערכת** ואני לא יכול להשאיר דבר כזה בצד,, מצידי שיסגור את השקיות עם סרט, פלסטר או מה שבא לו,כשהימשיך לסרב, נגשתי למנהלת המשמרת בקופה הראשית, והיא אישרה לי להכנס עם העגלה,בדרך חזרה כשאני בא עם החשבונית אליו לדלת, הוא הניף לעברי אצבע,ואמר שזו פעם אחרונה שנכנסתי עם עגלה, בפעם הבאה הוא ידאג אישית שזה לא יקרה,וגם ויפעיל נגדי כוח,אם הוא יחליט,כי הוא הקובע, כך אמר, ולא המנהלת, יש לו נשק ופתיל קצר, אחד כזה יקבל ג'ננה, ויכול לפגוע בי, ,רוסי מבוגר רע ומגעיל,איזה אנשים הם מעסיקים שם,

    אני מבקש לדעת כיצד להיתנהג בפעם הבאה שאתקל במצב כזה, האם הוא רשאי לאיים עליי, האם הוא קובע מעל מעל מה שקובעת המנהלת של החנות?האם הוא ראשי למנוע ממני להכנס לחנות עם העגלה, כאשר המנהלת מאשרת לי להכנס?ומה עליי לעשות במקרה ואחד כזה יפעיל נגדי כוח? או יפגע בי,אני מניח שהמחוקק היתיחס למצבים כאלה, מה אומרות התקנות?ואיך להגיב בסיטואציה כזו?

    • השומר בכניסה צעק ואיים
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/08/2020 16:35

      דני שלום,

      האירוע אכן מקומם, אך נראה שאינו מצדיק תביעה משפטית.

      הייתי פועל ומגיש תלונה להנהלת המקום בעקבות התנהלות השומר.

      אם היה מדובר בלשון הרע, בהפרת הפרטיות או בעיכוב שלא כדין בהחלט אפשר להגיש תביעה, אבל נשמע שמדובר באירוע שאינו מקים עילת תביעה ממשית. גם אם אפשר לראות בהתנהגות השומר איום אז אפשר להגיש תלונה במשטרה, אולם סביר שהתיק ייסגר מחוסר עניין לציבור.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com