חלד וחלת

  • חלד וחלת
    מיכל | 06/08/2020 01:07

    שלום רב,
    אני מסיימת בסוף החודש חל"ד ומעוניינת להאריך.
    האם עליי להודיע מראש למעסיק על התקופה המקסימלית בה אני רוצה להישאר בחל"ת? עוד לא יודעת מה קורה מבחינת מסגרת לילד ובתקופה זו של הקורונה על אחת כמה וכמה. (לציין כי אני בעלת ותק של 4 שנים)

    בנוסף, אילו זכויות סוציאליות אני צוברת בתקופת החל"ת אם בכלל?
    האם אני מוגנת מפיטורים 60 יום לאחר חזרה מחל"ת?

    תודה רבה רבה!
    מיכל

    • חלד וחלת
      עו"ד לילך אקרמן | 16/08/2020 11:13

      שלום רב

      את לא מחויבת להודיע מראש על התקופה המקסימלית אבל עדיף לעשות כן ולאחר מכן ככל ואת מעוניינת לחזור לפני לעדכן שאת מעוניינת לחזור שכן המעסיק מחויב להשיבך לעבודה בתוך 4 שבועות מהמועד בו תבקשי לשוב.

      לגבי זכויות סוציאליות בתקופת החלת לא נצברות זכויות למעט 14 יום שמזכים לפיצויי פיטורים ולגבי כל השאר רק הוותק נשמר בפועל לא נצברות זכויות.

      אכן את מוגנת מפיטורים 60 יום לאחר החזרה ואת זכאית להתפטר בדין מפוטר לשם גידול הילד עד 9 חודשים מהלידה.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il