שינוי בהיקף המשרה עקב משבר הקורונה

  • קורונה
    עובד | 04/08/2020 10:13

    שלום
    שואל בעקבות גל שני של קורונה.
    בחודש מרץ אני וקולגה הועברנו למשמרות בלי רצון מצידנו ,כך יצא שעבדנו פחות שעות ביום.הבוס אמר שישלים לנו את השעות החסרות,הגיע רגע האמת,וזה לא קרה.החברה הרוויחה.
    כעת בעקבות גל שני,שוב הועברנו (בלי רצון)שוב למשמרות,עובדים פחות שעות ביום.ושוב הבוס אמר שישלים לנו.אנחנו לפני סגירת משכורת,ויש לי 30 שעות בחוסר.
    אני חושש שלא נקבל אותם...
    מה ניתן לעשות?
    אני עובד מעל 5 שנים במשכורת חודשית קבועה.

    • שינוי בהיקף המשרה עקב משבר הקורונה

      שלום רב,

      הפחתת היקף המשרה או הפחתת השכר ללא הסכמת העובד מראש, עשויה להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי העבודה והפרת חוזה עבודה, חובה על המעסיק לקבל את הסכמת העובד מראש.

      המלצתי היא לפנות למעסיק לאפשר לו לתקן את מחדליו אחרת עשוי העניין להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי העבודה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com