מסירת פרטי אשראי לצד שלישי

  • האם מותר לסחר הפרטי אשראי?
    ניצן | 03/08/2020 09:30

    האם מותר או אם זה פלילי המעשה הבא: מסרתי בעסקה טלפונית פרטי אשראי שלי. בעל העסק לא הוריד הכסף לעצמו, אלא סיחר הפרטים ( כמו שמסחרים שיק פתוח) כשהוא רוכש אצל מספר ספקים שלו באשראי שלי עד לסכום גובה התמורה של העסקה. האם מותר לו או נקודת הבסיס שמסרתי לו האשראי רק לשימוש שלו בלבד? האם זה כדין או אסור ואולי פלילי?

    • מסירת פרטי אשראי לצד שלישי
      ליאור חאיק, עו"ד | 03/08/2020 13:50

      על פניו הדבר אסור לפי סעיף 2(9) לחוק הגנת הפרטיות הקובע  כי פגיעה בפרטיות היא בין היתר " שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה;".

      ככול והדבר בוצע ללא אישורך, ידיעתך והסכמתך ישנה הפרה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • המשך
        ניצן | 03/08/2020 14:07

        אין פה גם גניבה או שימוש לרעה באשראי?