משיכה מקופות גמל

  • תשלום מס במשיכה של קופת גמל
    אסף | 30/07/2020 22:38

    שלום, חמותי בת 70 והיא יצאה לפנסיה בגיל 62. ברשותה שתי קופות גמל שהופקדו להן כספים לפני שפרשה לפנסיה. היא מעוניינת למשוך את הקופות אך נתקלת בקשיים מצד מס הכנסה באשר לגובה המס שהיא תדרש לשלם. האם גם בגיל 70 ולאחר שלא עבדה בשנתיים האחרונות בשום עבודה היא עדין נדרשת לשלם מס על המשיכה? האם אין פטור שחל במקרה הזה? תודה

    • משיכה מקופות גמל
      עו"ד משה (מוש) גבע | 08/08/2020 21:52

      אין פטור מלא או אוטומטי.

      אם תשובת רשות המסים אינה מקובלת, מומלץ לפנות ליועץ המתמחה הנושא פרישה.

      במידת הצורך שלחו לי הודעה במייל ואתן לך פרטים של יועץ מומלץ.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il