שכירות בדירה שטרם נמסרה

  • מחלוקות
    גולד | 30/07/2020 12:10

    לפני 4 שנים רכשתי דירה. אבל בגלל מחלוקות טרם סיימתי לשלם התמורה והדירה טרם עברה על שמי בטאבו. המוכר משכיר אותה בינתים. האם אני צריך להבהיר למס הכנסה שההכנסות מהדירה מגיעות לשוכר? כדי שלא יטענו שאני מעלים מס. אלו עוד השלכות יש לסוגיה הנ''ל? הערה: הדירה שרכשתי היא לא דירתי היחידה.

    • שכירות בדירה שטרם נמסרה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 08/08/2020 21:37

      בעל הנכס הוא זה שאמור לדווח ולשלם מס על השכרתו.

      מכיוון שהדירה טרם נמסרה לחזקתך, השאלה היא מה רשום בחוזה הרכישה.

      אם רשום שם שכספי השכירות עד למסירה בפועל של החזקה בדירה ימשיכו להגיע למוכרים, הם אלה שצריכים לדווח ולשלם מס.

      אין מה להודיע למס הכנסה בעניין, אך מומלץ שהכל יהיה מתועד כהלכה למקרה שיהיו שאלות בעניין זה בעתיד.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il