ביטול עסקת מקרקעין: כיצד ניתן לקבל חזרה מס רכישה ומס שבח ששולמו?

  • ביטול עסקת מקרקעין
    חן | 30/07/2020 10:53

    דירה נרכשה בדצמבר 2014 אך לא שולמה על התמורה ולא עברה הבעלות לקונה. למעשה העסקה בוטלה. מה הפרוצדורה לבטל העסקה ולקבל אישור מרשות המיסים? מה הדרך לקבל מס רכישה ושבח ששולמו? ( האם המס ששולם יושב למשלם עם ריבית)והאם יש הגבלת זמן -לשתי השאלות שלעיל?

    • ביטול עסקת מקרקעין: כיצד ניתן לקבל חזרה מס רכישה ומס שבח ששולמו?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 30/07/2020 11:25

      שלום רב,

      על אף העובדה ששאלתך עוסקת במקרה חד משמעי בו נדרש ליווי של עו"ד מומחה מיסוי מקרקעין בתהליך, אנסה למקד את תשובתי בנקודות שהעלת כדי לספק לך מידע ראשוני.

      כדי להתנהל מול מיסוי מקרקעין בתרחיש של ביטול עסקה יש להוכיח כי העסקה מעולם לא הכתה שורשים בקרקע המציאות. כדי להוכיח זאת, יש לבחון האם התקיימו תנאים מסוימים שרשויות המס בודקות ולא אוכל להעלותם במסגרת זו. ככלל אציין שבמקרה בו לאחר בחינת כל הנתונים רשויות מיסוי מקרקעין מגיעות למסקנה כי המדובר בביטול עסקה, למעשה יש להחזיר את המצב לקדמותו, קרי, המצב לפני ההתקשרות והדיווח על העסקה וכפועל יוצא אם שולמו מיסים שלא היו אמורים להשתלם, אזי המיסים מוחזרים לנישומים.

      אני מבקשת לסייג את תשובתי לגבי החזר מיסים, לא בכל מקרה שהוכר כביטול עסקה מוחזרים המיסים ולכן אני מציעה שאת התהליך הזה תעשו רק בליווי עו"ד שמתמחה במיסוי מקרקעין מאחר וגלומים בתרחיש כזה, היבטי מס רבים עליהם יש לתת את הדעת.

      בהצלחה!

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il