בניית יחידת דיור

  • בניית יחידה דיור חיצוני בצמוד למעטפת
    שי | 29/07/2020 17:07

    שלום רב,

    מבקש לדעת מה ניתן לעשות אם בקיבוץ בו אני מתגורר, בונים לשכן שלי יחידת דיור חיצונית, צמודה למעטפת של הבניין המקורי וצמודה למרפסת שלי.

    לא ידעתי מראש על כוונת הבנייה, רק ערב תחילת העבודות ידעו אותי שמתכוונים לבנות יחידת דיור אבל לא עדכנו אותי מתי, לא היה לי מושג מה מתכוונים לבנות ואיפה בדיוק.

    הקבלן ביצע עבודות גם במהלך יום השבת הראשון לתחילת העבודות, ואני מעוניין שהמקרה לא יחזור בשבתות הקרובות.

    למיטב ידיעתי אין היתר בנייה, אלא רק איזשהו אישור חריג מהמועצה כי מדובר במקרה חירום - אדם מבוגר שמצבו הנפשי התדרדר בעקבות נגיף הקורונה ( בידוד בבית ואי נטילת תרופות כרוניות  למשך פרק זמן ממושך) אני במשך שנים בקשר טוב עם אותו אדם, אבל הוא לא מנהל את העניינים.

    יש לי פעוטה בבית ועבודות השיפוץ ובנייה מסבות רעש שמפריע לסדר היום שלה ונהיה ממש מטרד. במיוחד בימי שישי ושבת שבהם הגנים סגורים.

    הקבלן משאיר את השטח לא נקי, התינוקות שלי יכולה להיפגע מברגים ושאריות קונסטרוקציה שפזורות מסביב ליחידת הדיור שנבנית. הפעוטה שלי בת 16 חודשים והתחילה לא מכבר ללכת.

    שלחתי מייל לגורמים השונים בקיבוץ, אני מקווה שהם יבינו גם את הצד שלי, אבל אני בספק. אני לא בטוח שהם עובדים לפי הפרוטוקולים הרגילים.

    ביקשתי מאותם גורמים שיפקחו יותר על הקבלן, וימנעו עבודות בשישי ובשבת,

    ביקשתי גם שיתנו לי הבטחה בכתב שבבוא העת יחידת הדיור שהם בונים עבור מטפל לשכן, יפורק באופן מלא.

    מה אוכל לעשות בנידון במקרה שינסו לנפנף אותי?

    • בניית יחידת דיור
      עו"ד ציפי מרגלית | 09/08/2020 20:28

      שי שלום,

      נראה כי הנך מוטרד בעיקר מהליך הבניה. במידה ואינך מגיע להסכמות עם השכנים ועם הגורמים האחראים/מנהלים בקיבוץ, אתה יכול לפנות לפיקוח בועדה המקומית לה אתם שייכים.

      בהצלחה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il