מס רכישה לדירה שניה, דירה לפני הנישואין

  • מס רכישה על דירה שניה
    ראמי | 29/07/2020 15:55

    1) מה הצפי לגובהה המס בשנת 2021 ? האם נה נכון שהמס של 8% פג תוקפו בסוף השנה.

    2)אם הדירה הראשונה נקנתה שנה לפני נישואין, האם זה מקנה לזוג הנשואים הנחה בגובהה המס היות שעבור בת הזוג תהיה זו הדירה ראשונה .

    • מס רכישה לדירה שניה, דירה לפני הנישואין
      עו"ד הדר פינק טבת | 29/07/2020 21:46

      שלום, ראמי,

      שאלת שתי שאלות שונות.

      נתחיל בראשונה - נכון לרגע כתיבת שורות אלו, התקבלה בועדת הכספים ההצעה להקדים את המועד לתפוגת ההחלטה להעמיד את מס הרכישה על 8% מהשקל הראשון לדירת מגורים נוספת, ונדרש אישור הכנסת לכך. הצפי הוא כי ההצעה תתקבל ומס הרכישה יופחת, לפי מדרגות, החל ב 5% ויעלה לפי שווי הנכס הנרכש.
      למעשה ההוראה למס של 8% מהשקל הראשון והלאה, לפי שווי הנכס, עתידה היתה לפוג בכל מקרה בסוף השנה, וההחלטה הינה להקדים את המועד לתפוגתה.

      לשאלתך השניה  - לא נתת נתונים מלאים, אני מניחה שהכוונה היא כי לאחד מבני הזוג היתה דירה מלפני הנישואין וכעת נרכשת דירה משותפת, בחלקים שווים, על ידי שני בני הזוג יחדיו. אם זהו המצב והדירה הראשונה נשמרת למי שרכש אותה אז ניתן לפצל את השומות, ולקבוע מס רכישה בגין מחצית הזכויות כדירה יחידה ומחצית כדירה שניה.

      מקווה שקלעתי למצב שאליו כיוונת

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com