חכירה ל - 999 שנה

  • חכירה ל999 שנים
    מני | 28/07/2020 11:38

    שלום רב,

    לי יש נכס שקניתי רגיל ע"י עו"ד, וכעת הגיע אלי הצעה לעסקת קומבינציה בנכס ואני מגלה שהנכס מוחכר לי ל999 שנים מהבעלים הראשונים זאת אומרת שאני קניתי מX שהוא קנה בחכירה מהבעלים הראשונים ולי X מכר את החכירה שלו,

    וכעת אני לא יודע האם אני יכול לעשות עם יזם עסקה או שזה שייך לבעלים הראשונים ואני ס"ה בחכירה,

    בתודה ובברכה

    • חכירה ל - 999 שנה
      עו"ד אופיר קנפו | 29/07/2020 15:10

      שלום,

      בכללי חכירה ל 999 שנה כמוה כזכות בעלות.

      צריך לבדוק בשטר החכירה את התנאים להעברה, הורשה וכו...

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il

      • חכירות 999 שנים
        מני | 05/08/2020 13:38

        לגבי בעלות בחכירות ל999 שנה על זכיות הבניה באם אוכל לעשות עסקת קומבינציה על המגרש שלי,

        מצ"ב סעיף בהסכם החכירות האם זה מונע ממני, או שיש מה לעשות,

        בברכה