הכנסות משכר דירה במסלול הפטור

  • מס על השכרת דירה לאדם בגיל 78
    סלומון | 26/07/2020 19:50

    שלום רב

    אנחנו זוג בני 78 עם פנסיה קטנה מאד

    אני  שוקל לבחור במסלול הפטור החלקי של 5100 שח לתשלום שהמס על השכרת הדירה

    נראה לי שבמצבי מסלול זה הוא המתאים לי יותר משאר המסלולים

    באם אבחר במסלול זה האם יוכרו לי בחישוב המס לאחר ניכוי הפטור גם נקודות הזיכוי הניתנות לתושב?

    כמו כן יש לי חסכונות בבנק שמניבות ריבית עליהן מנוכה לי מס הכנסה על ידי הבנק בעת ביצוע התשלום

    האם טופס 867 שיוגש לדוח השכרת הדירה יכול להשפיע על חישוב מס נוסף ממני למרות שנוכה ממני מס על ידי הבנק בעת תשלום הריבית

    • הכנסות משכר דירה במסלול הפטור
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 30/07/2020 12:18

      שלום רב,

      בחירה במסלול פטור ממס לא דורשת קיזוז של נקודות זיכוי מאחר ופטור משמעותו אי חבות במס. בחירה במסלול של פטור ככל שאכן עומדים בתנאי הוראות החוק, לא מחייבת הגשת דוח לרשויות המס כלל ועיקר רק בשל הכנסות שכר הדירה.

      טופס 867 הינו בגין הכנסות ריבית, דיבידנד, ומסחר בניירות ערך -ככל שהכנסה משכ"ד פטורה, אין בה כדי להשפיע על חבות המס ממקורות בשוק ההון.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • הגשת דוח למס הכנסה במסלול פטור חלקי
        סלומון | 30/07/2020 17:43

        שלום רב
        אני בן 78 ויש לי הכנסה מהשכרת 2 דירות בסך 8.000 שח עם פנסיה מאד קטנה
        האם במסלול הפטור של 5100 ילקחו ויוכרו לי בעת חישוב המס גם נקודות הזיכוי המגיעות לכל תושב, או שהפטור נחלקי מבטל את מתן נקודת הזיכוי בעת חישוב המס במסלול זה?
        כמו כן מתי עלי לדווח ולהגיש את הדוח
        למס הכנסה
        האם כעת עם התחלת השכרת הדירות
        או בסוף שנת המס?