דו"ח חניה ע"ש נפטר- מה לעשות?

  • דוח חניה ע"ש וכתובת נפטר ולא ע"ש יורש מחזיק ברשיון
    גרי | 25/07/2020 21:03

    בעניין רכב של אדם שנפטר והוצא רשיון זמני ע"ש אחד היורשים עד להוצאת צו ירושה והעברת הבעלות . נשלחה ע"ש הנפטר ולכתובת הנפטר דרישה לתשלום חוב הכוללת קנס והוצאות גביה על סך 403 שח  בגין חניה בתחום תמרור אין עצירה , 10 חודשים לאחר תאריך העבירה שרשום בדוח (בתאריך זה הנפטר לא היה בחיים והיה בתוקף רשיון זמני) . דוח מקורי לא התקבל. וגם הדרישה לתשלום נתגלתה במקרה בדואר שנאסף ע"ש הנפטר ולא נקרא. לא הדוח ולא הדרישה לתשלום לא הומצאו ליורש שבחזקתו נרשם הרכב ולא לכתובתו , אלא לכתובת וע"ש הנפטר. יובהר שפרטי היורש המחזיק נמצאים במשרד הרישוי , אך על הרשיון הזמני מופיע שם הנפטר בתוספת ז"ל. וגם בעיריה רשום שם היורש המחזיק שעל שמו ועל כתובתו קיבל תו חניה עירוני. כמובן שלאחר 10 חודשים לא ניתן לדעת מי נהג ברכב ואם אכן נעברה העבירה. ומכיוון שזה אינו הדוח המקורי - אין פרטים מספיקים לגבי העבירה אפילו לא שעה . האם חייבים לשלם את הסכום הרשום ועוד בתוספת קנס או אפשר לבטל ? מה ניתן לעשות?

    • דו"ח חניה ע"ש נפטר- מה לעשות?
      עו"ד אורית כהן | 27/07/2020 02:05

      גרי שלום,

      קיימת חזקה לפיה הבעלים הרשום הוא זה שביצע העבירה, כמובן שחזקה זו לא ישימה כשבעל הרכב נפטר וישנו מחזיק רשום אחר. עליך לפנות לעירייה בבקשה לביטול הדו"ח ואני מניחה שהוא יבוטל .

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com