הכנסת שכר דירה במסלול 10%

  • דיווח להכנסות משכירות
    אמנון | 25/07/2020 12:44

    ברשותי שתי דירות שאני משכיר . מעוניין לשלם מס במסלול של 10 אחוז . איך עושה זאת באופן עצמאי ( אני שכיר ואין ברשותי תיק במס הכנסה ) ? האם אהיה חייב לפתוח תיק במס הכנסה ? האם צריך לשלם מקדמות כלשהן ? זוהי השנה הראשונה שאני משכיר את שני הדירות - האם יש תהליך ראשוני כלשהוא שצריך לעשות ??

    • הכנסת שכר דירה במסלול 10%
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 30/07/2020 12:44

      שלום רב,

      בהחלט ניתן לבצע את הדיווח באופן עצמאי, מדובר במסלול לפיו יש לשלם מס בשיעור של 10% מכל הכנסות שכר הדירה שאתה מקבל מכל הדירות שאתה משכיר, מבלי לנכות או לקזז מהם שום הוצאה או ניכוי.

      הדיווח הינו דיווח שנתי, בחודש ינואר של השנה שהסתיימה, קרי, עבור הכנסות שכ"ד שהפקת בשנת 2020, תידרש לדווח ולשלם בחודש ינואר 2021.

      את הדיווח ניתן לעשות במסגרת האינטרנט באתר של רשות המיסים, ע"י הזנת ת"ז ונתוני ההכנסות וגובה המס. במועד זה יש לשלם גם את המס, הקרוי מקדמה, אך למעשה מהווה את כל חבות המס בגין הכנסות אלו. ככל שאינך חייב לדווח על הכנסותיך ממקורות אחרים וכל הכנסותיך החייבות בדיווח הן משכר דירה למגורים, עצם הפעולה האמורה מהווה דיווח ותשלום מס ולא חלה כל חבות נוספת.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il