אי הפרשה פנסיונית

  • דמי פנסיה שלא הופרשו
    אנונימי | 23/07/2020 21:14

    שלום רב
    אשמח לברר כמה דברים:
    לאחר סיום עבודה (התפטרתי) של שנתיים התגלה לי כי כספי הפנסיה (שכל חודש נלקחו ממני כמקובל) אינם נמצאים בחברת ביטוח אליה רשום כי הופקדו.
    המעסיק מצידו טען כי הוא העביר כספים ומאשים את סוכן הביטוח, סוכן הביטוח מאשים מנגד את המעסיק. חברת הביטוח טוענת כי אכן נפתח על שמי אך לא הועברו כספים ולכן הסטטוס הפך לא זמין. לאחר בירורים גם נמצא כי אין כספים עומדים על שמי בחברת הביטוח ,בשורה התחתונה אין כספים בקרן הפנסיה (למרות שהופרשו מהמשכורת). השאלה היא כזאת- על מי מוטלת האחריות של העניין?
    והאם למרות שעברו 3 שנים, עדיין ניתן לעשות עם זה משהו?
    אציין שבכל הזמן הזה לא קיבלתי שום תשובות והתייחסות מצד המעסיק. ובנוסף הפסדתי רצף פנסיוני.
    המון תודה

    • אי הפרשה פנסיונית
      עו"ד לילך אקרמן | 28/07/2020 14:13

      שלום רב

      ככל והמעסיק אכן יציג אסמכתא על תשלום מלא בפועל לקופה אז הבעיה היא של הקופה / סוכן הביטוח. יש להבין היכן נפלו הדברים. ( אני לא מדברת על דוח פנימי של המעסיק של ההפרשה אלא על אסמכתאות להפקדה בפועל בקופה)

      בדיוק בשביל מקרים כאלה יש סוכן ביטוח זהו תפקידו להבין מה היה שם ואיפה זה נפל. ככל והמעסיק לא ביצע הפקדות מלאות/ לא ביצע כנדרש אז ניתן לדרוש מהמעסיק ולתבוע את נזקייך ממנו ככל והבעיה היא בקופה אז הדרישה צריכה להיות אליה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il