האם מגיע זכויות לאחר הארכה של שנה חל"ד וחל"ת

  • דרישת מעסיק להתפטרות לאחר חל״ת
    מאי | 22/07/2020 20:21

    שלום,
    אני עובדת בחברה גדולה מזה 9 שנים.
    ילדתי לפני שנה (יולי 19), ולאחר תום החל״ד הארכתי את חופשת הלידה כחל״ת.
    ביקשתי הארכה של החל״ת מעבר לשנה ואפשרות למצוא תפקיד אחר בחברה (לא מעוניינת לשוב לתפקיד הקודם), אך לא אישרו לי.
    החברה מבקשת ממני להגיש מכתב התפטרות. מאחר ואינני מעוניינת למעשה לעזוב את החברה, אלא לחפש תפקיד אחר ולשוב לחברה בעוד כ-3 חודשים (שהינם מעבר לשנה), האם חובה עליי להגיש מכתב התפטרות?

    בנוסף, מאחר ואני מוגדרת בחל״ת בתום החל״ד, האם יש באפשרותי לממש זכויות כלשהן במסגרת המצב של הקורונה במצב של פיטורים?

    • האם מגיע זכויות לאחר הארכה של שנה חל"ד וחל"ת

      שלום רב,

      ראשית למעסיק אסור לכפות על עובד להתפטר כנגד רצונו.

      בעניין זכויות לאחר חל"ד וחל"ת :עובדת זכאית להתפטר מעבודה בתקופה שמיום הלידה

      ובמשך 9 חודשים לאחר הלידה על מנת לטפל בילדה

      ויראו את התפטרותה כפיטורים לעניין קבלת פיצויי פיטורים

      לפי נתונים שציינת עברה שנה לעניין הזכאות לכן לא הייתי ממליצה למהר להתפטר.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com

      • חל״ת לאחר חל״ד - המשך
        מאי | 26/07/2020 08:53

        תודה גלית על התשובה המפורטת.
        רציתי בבקשה לשאול - האם בהתחשב בתקופה הנוכחית, במידה ואתפטר/אפוטר, האם אולי להיות זכאית לדמי אבטלה / זכויות מסויימות במסגרת תקופת הקורונה?