האם פרמיות ועמלות נכללות בהפרשות לפנסיה ?

  • עמלה בונוס פרמיה ותנאים סוציאליים
    רון ד. | 21/07/2020 18:42

    שאלה בנוגע לשכרי:

    בחוזה כתוב לי: (להלן: ״התמריץ״).״

    בכל חודשי השכר שלי (עד להוצאה לחל״ת), בכל חודש וחודש מהחודשים שאני מועסק,

    קיבלתי תמיד שכר משתנה, זאת אומרת שכאיש מכירות (כך מוגדר בחוזה) אני מקבל שכר לפי עמלות/פרמיות.

    בתלושי השכר אגב כתוב: ״בונוס״,לא עמלות או פרמיה או תמריץ, כי אני איש מכירות.

    מעוניין לדעת האם לפי נתונים אלה,

    יש חובת הפרשה לתנאים סוציאליים גם על חלק זה של הפרמיות/עמלות.

    בפועל קיבלתי תנאים סוציאליים רק על שכר היסוד הוא שכר מינימום כקבוע בחוק.

    בברכה ותודה רבה,

    רון

    • האם פרמיות ועמלות נכללות בהפרשות לפנסיה ?

      שלום רב ,

      תוספת שכר המותנית בתנאי או בגורם מיוחד, אינה חלק מהשכר היסוד ואינה נכללת בשכר הקובע להפרשות פנסיה אלא אם הוסכם אחרת.

      כלומר: בונוס/פרמיה/עמלות נחשבות כשכר עידוד  שמותנה בשכר ואינו מהווה חלק מהשכר ובמידה והוסכם בהסכם עבודה אישי בין הצדדים שאחד מהמרכיבים הנ"ל מהווה רכיב לצורך חישוב הפרשות לפנסיה יש לנהוג בהתאם להסכם .
      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com