עבודה בימי שבת (מנוחה שבועית )

  • עבודה בשבת הרביעית בחודש
    שמואל | 21/07/2020 18:21

    האם מותר לעבוד ביותר משלוש שבתות בחודש לאדם שאינו עובד כל השבוע אלא רק בשבתות? במידה ולא, האם ניתן לקבל אישור מיוחד על מנת לעבוד בשבתות ללא הגבלה, אם כן ממי יש לבקש אישור כזה ואילו מסמכים יש להמציא? תודה רבה.

    • עבודה בימי שבת (מנוחה שבועית )

      שלום רב,

      אין פסול לעבוד רק בשבתות בלבד.

      עובדים אשר עובדים  בשבת בימי מנוחה השבועית זכאים לתוספת של 50% מערך שכרם היומי.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com

      • שאלת הבהרה
        שמואל | 22/07/2020 10:14

        אם אני מבין נכון אין מגבלה על מספר השבתות שניתן לעבוד בחודש אחד או בכלל? פשוט המעסיק שלי אמר לי שהחוק לא מאפשר לו להעסיק אותי ביותר משלוש שבתות ברצף ולכן החלטתי לשאול בפורום הזה האם החוק מדבר גם על אדם שאינו עובד כל השבוע אלא רק בשבתות. תודה רבה!