זכויות ותשלומים לעובדת במשק בית

  • מתן הודעה מראש
    אורה חילי | 21/07/2020 07:53

    בוקר טוב. שמי חילי אורה, אני מועסקת מזה 27 שנים אצל אותם המעסיקים בעבודות משק בית. לאחרונה החליטו הבעלים להפסיק את עבודתי מסיבותיהם. עקב האמור לעיל יש לי כרגע 3 שאלות על הפרק המיידי לשאול את אנשי הפורום. 1.כמה זמן מתן הודעה מוקדמת אני צריכה לקבל מהמעסיקים. 2.בבירור ההפקדות של המעסיקים שלי לביטוח לאומי בדקתי ושמתי לב שחסרות לא מעט הפקדות בלשון המעטה. האם זו עילה לתביעה נגד המעסיקים ואיך אני אמורה לממש זאת. 3הבמשך לסעיף 2 לעיל, כנראה בסבירות גבוהה ביותר כי לא הופרשו עבורי כספים לפנסיה. מה עלי לעשות בהקשר לכך. עלי לציין כי אני בגיל פרישה, ילידת 1953 ועל כן הסעיפים הללו מאוד חשובים עבורי לתחשיב הגימלה העתידית. למרות גילי. 66.5 עדיין לא הגשתי בקשה לקבלת קיצבת זיקנה. אודה לתגובתכם, כדי לקדם את מתן זכויותי.
    בברכה
    אורה חילי

    • זכויות ותשלומים לעובדת במשק בית

      שלום רב,

      עובדי משק בית זכאים לכל הזכויות המוענקות בחוק כמו לכל עובד שכיר

      בהתייחס  לשאלותייך :

      1. את זכאית לחודש הודעה מוקדמת

      2. חובה על המעסיק לשלם ביטוח לאומי

      3. חובה על המעסיק להפריש כספים בכל חודש לביטוח הפנסיוני.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com