דיווח על השכרת דירת מגורים

  • הגשת דוח למס הכנסה על השכרת דירה וחישוב המס
    יעל | 21/07/2020 07:13

    השכרתי את הדירה לראשונה השנה בחודש יולי 2020  האחרון

    אודה לקבלת התשובות  הבאות

    1  מתי עלי להגיש  דוח הצהרה על כך למס הכנסה ? האם בסוף שנת המס 2020 או כבר עכשיו

        בחודש יולי עם השכרת הדירה ?

    2  קיימים 2 מסלולים לחישוב מס

        האם במסלול הפטור החלקי חישוב המס לאחר קיזוז הפטור נעשה לפי מדרגות המס

        והאם נלקחים ומחושבים בחישוב  נקודות הזיכוי המגיעות לתושב ?

    3  מלבד הפטור שניתן במסלול הפטור האם יש  הבדל בחישוב המס בין המסלול הפטור לבין          המסלול המלא ?

    4  מדוע נדרש לצרף לדוח טופס 867 מהבנק ומה משמעותו לגבי חישוב המס ?

       אודה מאד לקבלת תשובתכם לשאלות אלה

    • דיווח על השכרת דירת מגורים
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 21/07/2020 10:05

      שלום רב,

      מועד הדיווח למס הכנסה מושפע ממסלול המיסוי אותו תבחר. ככל שתבחר לשלם על הכנסות השכירות מס בשיעור של 10%, אזי את הדיווח על הכנסות השכירות לשנת 2020 תידרש לבצע בחודש ינואר 2021 לרבות תשלום מקדמת המס שמהווה את כל חבות המס בשיעור של 10%.

      ככל שתבחר לדווח במסלול של מס שולי, המאפשר ניכוי הוצאות, פחת, וניצול נקודות זיכוי שלא נוצלו, המועד להגשת הדוח הוא בחודש מרץ 2021, אך מוצע להתעדכן בהודעות על הארכות ככל שיינתן ע"י רשות המיסים.

      אני מבקשת לתקן, שקיימים 3 מסלולים לדיווח על הכנסות משכר דירה למגורים, קיים גם מסלול של פטור בהנחה שדמי השכירות החודשיים הם עד תקרה של כ-5100 ש"ח.

      טופס 867 הוא טופס על הכנסות מפקדונות ושוק ההון, ככל שאתה מגיש דוח שנתי במסלול של מס שולי, אזי תידרש לדווח גם על הכנסות נוספות משוק ההון. מצב כאמור רלוונטי רק כאשר שיעורי המס על ריבית והכנסות משוק ההון ייחשבו בידך כהכנסה מעסק.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • נקודות זיכוי בחישוב מס
        יעל | 21/07/2020 16:52

        לעורך דין חיה אביסרור שמעוני שלום רב
        ברצוני להביע בפניך את מלוא תודתנו והערכתנו הרבה על קבלת תשובתך המפורטת . ברשותך כדי לדעת שהבנתי נכון אני מבקשת לשאול
        1. אנחנו זוג בני 78 עם פנסיה מאד קטנה של 2,000 שח
           באם נבחר במסלול הפטור החלקי של עד 5100 שח שנראה לנו מתאים למצבנו האם בחישוב המס יוכרו לנו בנוסף . במסלול זה גם נקודות הזיכוי המגיעות לתושב?
        2. יש לנו חסכונות בבנק שמניבות ריביות ועליהם מנוכה לנו מס בבנק בעת תשלום הריבית האם הגשת טופס 867 עלול להשפיע על חישוב תשלום מס נוסף מאיתנו למרות שנוכ מאיתנו מס הכנסה בבנק בעת תשלום הריבית ?
        אודה לתשובתך ושוב תודה רבה לך