עבודה בצל הקורונה

  • קורונה
    שואל | 20/07/2020 19:09

    שלום
    שואל בעקבות גל שני של קורונה.
    בחודש מרץ צימצמו לי ולקולגה שלי שעות עבודה,כמובן שהורידו כסף ואמרו שיחזירו לנו,בינתיים לא קרה.
    עכשיו שוב ,יש פה ניצול הזדמנויות להרוויח כסף ושוב העבירו אותנו למשמרות. עובדים פחות שעות ביום וגם משמרת ערב העבודה לא פחתה ,אלא דווקא יש עליה,אדם אחד עושה עבודה של 3.
    1.האם יש תשלום נוסף על משמרת ערב? 14-20
    2 במידה ואראה שבאמת הורידו לי כסף,מה אוכל לעשות?
    כיצד להתפטר בדין מפוטר על כל המשתמע מכך?
    מצב זה התחדש מלפני שבועיים לערך.

    • עבודה בצל הקורונה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 21/07/2020 12:04

      בוקר אור

      צימצום עבודה או כל עבודה יכול ומוצדק. אינני יודעת להשיב על זאת מכוון שאינני מכירה את העסק/החברה ואת מה שקורה בחדרי חדרים.

      לעניינך: ככל שאתה מקבל שכר מלאעבור שעות עבודתך - אין המדובר בהרעת תנאים אסביר גם באם המשמרות השתנו אבל אתה עדין מקבל שכר שעתי כפי שקיבלת לפני הקורונה - זה בסדר.

      אני מבינה שאתה לא עובד שעות נוספות -  אלא עושה יותר עבודה מהרגיל-על כך אין תוספות שכר אלא בהסכמת המעסיק.

      ולכן רק במקרה של הרעה מוחשית - דהינו הפחתה בשכר, אי תשלום שכר וכו.. יכול ותוכל להתפטר בדין מפוטר.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • קורונה
        שואל | 21/07/2020 17:35

        שלום
        תודה על תגובתך.
        לעניין חלוקה למשמרות,אני עובד פחות שעתיים כל יום ומחתים כרטיס אחרי שבע שעות עבודה.הבוס אמר שנקבל יום מלא,זה מה שאמר גם בקורונה במרץ,אבל לא קיבלנו,עדיין במלחמות על זה.
        מתי אני יכול להתפטר בדין מפוטר?
        אחרי שנקבל משכורת יולי,כלומר ב10.8?
        אמי לא יודע עדיין,מה וכמה נקבל