על מי חל המס בפיצוי כספי תמא 38

  • פיצוי כספי
    ישראל | 19/07/2020 11:11

    תמ"א 38/2
    אנו בעלי 3 דירות הגרים בקומה האחרונה. בנינו תוספת של 28מ"ר.
    ועוד 70 מ"ר גג פתוח מרוצף.
    היזם מציע לנו בתמורה לבעלי הדירות הקשורות לגג, דירה חדשה בגודל הדירה הקיימת + השטח הבנוי בתוספת.
    על שטח הגג המרוצף הוא מציע פיצוי כספי !
    והשאלה היא: האם על הפיצוי הכספי היזם משלם מס? או שאת המס אנחנו נצטרך לשלם?
    אשמח לתשובתך המיידית.

    • על מי חל המס בפיצוי כספי תמא 38
      עו"ד אריה בדנר | 21/07/2020 09:45

      ישראל שלום,

      ככלל, החבות במס חלה על מקבל התמורה. לפיכך, המס -  בסיטואציה אותה אתה מציג - יחול עליכם בעלי הדירות. יחד עם זאת, בהסכמים כגון אלו, ניתן לקבוע מנגנונים ובטוחות לפיהן המס שחל עליכם ישולם על ידי הצד שכנגד. ברור הוא שעצם קביעת מתווה העסקה ואופן גיבושה בהסכם מחייב מצריך תשומת לב ומקצועיות מתאימה.

      בהצלחה בעסקה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • פיצוי בינוי
        ישראל | 21/07/2020 14:06

        המון תודה על תשובתך המקצועית בדבר תשלום מס'!
        ובהמשך לשאלתי שאם אנו נחליט להמיר את הפיצוי הכספי בתוספת מ"ר של בנייה , האם אז לא חלים כללי המס'?
        המון תודות!