ביטול שיק על 200 ש"ח

  • ביטול צ'ק עקב ביטול הרחבת אחריות למכונת כביסה
    י. | 16/07/2020 19:24

    שלום, לפני חודש רכשתי מיבואן גדול בארץ מכונת כביסה שמגיעה עם שנת אחריות. במעמד ההתקנה הנציג שיכנע אותי לתת צ'ק של 200 שח ולהרחיב את האחריות בשנתיים נוספות. הסכמתי אך רשמתי צ'ק ל 2/7, כמעט חודש אחרי ההתקנה עקב בעיות כספיות.
    אחרי 3 ימים עקב הבעיה הכספית התחרטתי והתקשרתי ליבואן (השיחה מוקלטת) וביקשתי שלא יפדו את הצ'ק ושאני רוצה לבטל את הרחבת האחריות של השנתיים הנוספות.
    הבחורה אמרה שתפנה את הבקשה למנהל שלה. כעבור חודש ב 1/7 ראיתי באתר הבנק שלי שהצ'ק נפדה ועתיד לרדת מהחשבון שלי ב 2/7על אף בקשתי. התקשרתי שוב ליבואן וביקשתי שוב שלא יפדו את הצ'ק עקב הביטול של הרחבת האחריות. הבחורה שוב מרחה אותי ואמרה שתעביר דחוף למנהל (השיחה מוקלטת). עקב הבעיה הכספית לא יכלתי להרשות לעצמי שהצ'ק יפדה ומכיוון שהנוכלים לא נענו לבקשתי ביטלתי את הצ'ק מול הבנק שלי.
    אתמול קיבלתי מכתב מחברת ניקיון שיקים או משהן כזה שעובדת עם היבואן הנ"ל שאומר שאני חייב להם 200 שח בתוספת 47 שח עקב ביטול השיק.
    האם מדובר בניסיון הפחדה? מה עליי לעשות?
    תודה

    • ביטול שיק על 200 ש"ח
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/07/2020 18:29

      היי

      ככול ויפתחו תיק הוצאה לפועל תוכל להגיש התנגדות לביצוע שטר והיא תדון בבית המשפט.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה, אך האם לדעתך הצדק איתי?
        י. | 17/07/2020 20:49

        או שיש להם קייס נגדי בבית משפט?
        תודה