חזרה לעבודה במשרה מלאה

  • חזרה למשרה מלאה
    בקי | 16/07/2020 15:33

    היי
    עובדת כשנה בחברה גדולה במשרה מלאה. בתקופת הסגר והקורונה הוצע לעובדים בעל פה להפחית שעות בגלל הצורך בעבודה מהבית במקביל לשהות עם המשפחה,למי שמעוניין.אני ביקשתי לרדת ל70% משרה והסכימו.הוחתמתי על טופס ירידה באחוז משרה בו לא צוין שזה זמני או קשור לקורונה.
    כעת, חודשיים אחכ, ביקשו שאחזור למשרה מלאה.הסברתי שאני לפני תחילת טיפולי פוריות ולכן מעדיפה להשאר בחלקית אך הם אומרים שהיקף העבודה הקרוב מצריך משרה מלאה ולא חלקית.
    האם הם יכולים להכריח אותי?הטיפולים אוטוטו יתחילו אבל בעת הבקשה עדיין לא החלו.
    במידה ואגיד להם שאני לא מוכנה,מה משפטית הם יכולים לעשות אם בכלל?
    ומה עצתך אליי כעובדת?
    תודה רבה

    • חזרה לעבודה במשרה מלאה
      עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2020 22:08

      שלום רב

      באם היה ברור כי מדובר במשהו זמני נוכח המצב אז על פניו אכן המעסיק צודק. יש לראות את המסמך עליו חתמת והמסמך שקיבלת והסכם ההעסקה ואז ניתן יהיה ליעץ יותר. בעיקרון ככל והתנאים שונו ללא התניה וזה כעת אחוז משרתך את לא חייבת להסכים לשינוי שכן זוהי הרעת תנאים אך המעסיק יוכל לפנות לקבלת היתר לסיים את העסקתך . נשאלת השאלה מה הסיבה לאי ההסכמה לחזרה למשרה מלאה - ייתכן וכדאי לבחון זאת היטב גם למול ביטוח לאומי באשר לזכאותך העתידית לדמי לידה ולזכויות הנלוות

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • חזרה למלאה
        בקי | 18/07/2020 22:27

        תודה על המענה.
        לא בטוחה שהבנתי את המשפט האחרון-כוונתך שהישארותי בחלקית עלול לפגוע בזכאות לדמי לידה?
        הסיבה לרצוני להשאר בחלקית היא תחילת טיפולי פוריות והדרישות הקשות במשרה מלאה של מעסיק זה.
        תודה