אי תשלום דמי שכירות מיזם תמ"א כעילה להתנגדות לפרויקט

  • שכר דירה בזמן תמא 38
    ליאת | 15/07/2020 01:10

    היי

    השכנים בבניין שלנו פנו ליזם כדי לקדם פרוייקט של תמא 1 אבל היזם לא מוכן לשלם לנו שכר דירה בזמן הבנייה.
    אני אלמנה עם ילד שמשכירה את הדירה שלי לשוכר וזה עוזר לי להתפרנס כי מצבי הכלכלי לא טוב. בגלל שהיזם מסרב לשלם שכר דירה, אני נגד הפרוייקט. ברצוני לשאול, האם הסירוב שלי לחתום על החוזה בגלל היותי אלמנה ובגלל שהיזם לא מוכן לשלם
    שכר דירה יתקבל בפני המפקחת?

    • אי תשלום דמי שכירות מיזם תמ"א כעילה להתנגדות לפרויקט
      עו"ד הדר פינק טבת | 29/07/2020 08:21

      ליאת, שלום,

      ראשית, צר לי לשמוע על מצוקתך. אני מבינה מדבריך, שהחשש שלך נובע מקושי אמיתי ולא מטענות סתמיות של התנגדות (כפי שלצערנו קורה לא מעט בפרויקטים כאלה).

      במקרים של תמא עיבוי לא תמיד משולמים דמי שכירות לבעלי הדירות בתקופת הבניה. הסיבה היא שהפרויקט נבחן בכלים כלכליים, ומכלול הנתונים קובע את "חלוקת העוגה" של התמורות שניתן לתת לבעלי הדירות במסגרת הפרויקט.

      מאחר שמדובר בקושי כלכלי שלך בתקופת הבניה, וזהו נתון מוגבל בזמן, שכן יהיה "פיצוי" לאחר הפרויקט בהעלאת דמי השכירות, אני מאמינה שאפשר למצוא פתרונות יצירתיים בהתנהלות מול היזם, שעורך הדין שמלווה אתכם בעסקה יוכל למצוא, כך שתצומצם הפגיעה בך ככל שניתן, ולא תידרשו להגיע להליך של "דייר סרבן" בפני המפקח/ת בגין התנגדותך לפרויקט.

      פרויקטים של תמ"א הם מורכבים, וגיבוש הסכמות לפיהם דורש לא פעם חשיבה מחוץ לקופסה. הבסיס הוא ברצון להידברות בין הצדדים והגעה לפתרונות שיהיו מקובלים על כולם. ותמיד אפשר למצוא כאלה.

      בהצלחה רבה,

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com